House Set On The Valley Floor / Jørgensen Design

first_imgHouse Set On The Valley Floor / Jørgensen DesignSave this projectSaveHouse Set On The Valley Floor / Jørgensen Design CopyHouses•United States House Set On The Valley Floor / Jørgensen Design United States 2014 Architects: Jørgensen Design Area Area of this architecture project Area:  5050 ft² Area:  5050 ft² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769002/house-set-on-the-valley-floor-jorgensen-design Clipboard “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/769002/house-set-on-the-valley-floor-jorgensen-design Clipboard Projects Save this picture!© Joe Fletcher Photography+ 24 Share Year:  Year:  ArchDaily Photographs “COPY” CopyAbout this officeJørgensen DesignOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesUnited StatesPublished on June 24, 2015Cite: “House Set On The Valley Floor / Jørgensen Design” 24 Jun 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodClick Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownAcousticKvadrat AcousticsAcoustic Panel System in AMOREPACIFIC HeadquartersStonesCosentinoSilestone® Surfaces – Loft SeriesWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt PlazaTiles / Mosaic / GresiteLove TilesPorcelain Tiles – NestAluminium CompositesMetawellAluminum Panels for Interior DesignMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Double Lock Standing SeamStoolsWilkhahnOffice Stool – Aline-SBulbs / Spots / Wall LightsUniosHorticultural Luminaire – Kobe FloMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?山谷里的住宅 / Jørgensen Design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2014 photographs:  Joe Fletcher PhotographyPhotographs:  Joe Fletcher PhotographySc Fabricators:Concrete Countertops & Steel Fabrication, Napa CaliforniaPoor House:Interior Design – NapaTrinity Wood Works:CaseworkDiego Construction:Custom Doors & Finish Carpentry – San Mateo, CaliforniaRivera Landscapes:Custom Landscape & Masonry – Napa, CaliforniaDj Engineers & Associates:PleasantonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Joe Fletcher PhotographyRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. Set within the vineyards and close to the center of town, the site for the house is a large plot of land dotted with full grown trees and vineyards.Save this picture!© Joe Fletcher PhotographyThe project consists of two houses connected with glass. Each house is protected from a busy road with two ‘L’ Shaped walls – one is stone and one is cedar. A number of pieces behind these walls are arranged together around courtyards and terraces. In turn giving rise to a sequence of individual gardens, each with their own individual ambience – gardens set among other limitless gardens. A system of slender spaces act like paths connecting the gardens, courtyards, and interior spaces, each embracing and respecting the landscape.Save this picture!© Joe Fletcher PhotographyThe entrance garden is conceived as a porch-like atrium which leads to a solid redwood door crafted from the only tree removed from the site. This door opens to a small glass foyer which connects the two main walls of the house. To one side is an interior gateway through a cedar wall and to the other side is a portal through a thick stone wall. The gateway opens to a garden and guestrooms and the portal opens onto the family art collection and main house. The main house opens to vineyards on the valley floor with 270 degree views of the surrounding Mayacamas Mountains, Mt. St. Helena, and Stags Leap beyond. Guestrooms are through the cedar gateway and open to the southern views of vineyards, Stone Mountain, Mt. Vedeer and the city nearby. Meanwhile the utility areas are hidden away in front with easy access while increasing the buffer between the house and busy road and the house.Save this picture!© Joe Fletcher PhotographySave this picture!Floor PlanSave this picture!© Joe Fletcher PhotographyLarge eaves create both a place to enjoy the outdoors all year around and protection from the summer sun, while letting in the right amount of winter sun deep into the house. The envelope of the house enhances the control of the site while providing a sense of privacy and protection while juxtaposed with large openings to the surrounding landscape. The materialization of this project reflects its rural setting, while softening its urban attributes of shelter in front and massive openings behind those urban attributes and human nature.   Save this picture!SectionSave this picture!© Joe Fletcher PhotographyProject gallerySee allShow lessGianandrea Barreca Receives the NewSchool’s Global Design and Innovation AwardArchitecture NewsSustainability on Roosevelt Island: How Morphosis and Arup Are Making Cornell’s Bloo…Interviews Sharelast_img read more